Vitajte, Hosť
Užívateľské meno Heslo: Pamätaj si ma

Choroby, ktore mozeme dostat od anduliek
(1 zobrazení) (1) Hosť
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Príspevok: Choroby, ktore mozeme dostat od anduliek

Choroby, ktore mozeme dostat od anduliek 5 rokov, 6 mesiacov #25

• Lenka
  • Junior Boarder
  • Príspevkov: 36
Ahojte, chcela by som sa opytat, ci ma niekto aj neprijemne skusenosti s andulkami, konkretne s chorobami, ktore mozeme ziskat od anduliek. Vopred velmi dakujem!

Re:Choroby, ktore mozeme dostat od anduliek 5 rokov, 6 mesiacov #30

• Jansa
  • Moderator
  • Príspevkov: 1135
Ja viem zatiaľ iba o psitakóze, ktorá je vraj prenosná na človeka. Ale jeden môj známy lekár mi povedal, že to by som musela takto nakazenú andulku zjesť, aby som to dostala, takže neviem.
Jansa

Su dve veci, ktore su nekonecne - vesmir a ludska hluposť. Ale s tym vesmirom si nie som celkom isty. /Einstein/

Re:Choroby, ktore mozeme dostat od anduliek 5 rokov, 6 mesiacov #33

• Nika
  • Gold Boarder
  • Príspevkov: 247
Janka a to je co za lekara?V kazdej knihe sa pise,ze ornitoza(predtym psitakoza)je jedina z chorob prenosna na cloveka.Prenasa sa vdychovanim infikovaneho peroveho prachu a zaschnutych vyluckov. Medzi andulkami taktiez vodou,potravou a vonkajsimi parazitami.U cloveka sa tato choroba prejavuje ako tazka chripka.<br><br>Upravovaný príspevok: Nika, v: 25/10/2006 19:32

Re:Choroby, ktore mozeme dostat od anduliek 5 rokov, 6 mesiacov #34

• Lenka
  • Junior Boarder
Ahoj Nika, nie som lekar. Chovam tiez andulky. A kedze mam dve male deti, zaujimalo ma, ci su choroby, ktore mozu prejst na cloveka z anduliek a inych vtakov. Zo zahranicnej literatury som sa dozvedela to, co som prelozila a napisala tu. Ak mas viacej informacii ohlavne tejto temy, potesis ma.

Re:Choroby, ktore mozeme dostat od anduliek 5 rokov, 6 mesiacov #35

• Nika
  • Gold Boarder
  • Príspevkov: 247
Lenka ja co o tom viem,viem len z knih.To Janka(admin)je tu odbornik cez andulky.
Ak by si predsa stala o informacie,kludni mi posli mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Re:Choroby, ktore mozeme dostat od anduliek 5 rokov, 6 mesiacov #36

• Lenka
  • Junior Boarder
Ahoj Nika, ved v podstate som napisala to iste, co aj Ty. Ze po nakazeni su priznaky ako chripka (ja som napisala kasel a nadcha), a treba to preliecit antibiotikami. Dufam, ze to nebude nas problem. Mimochodom, Ty mas ake andulky? Ako dlho ich chovas? Kolko mas rokov?
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
čas vygenerovania stránky: 0.41 sukúnd
ANDULKA.SK