Vitajte, Hosť
Užívateľské meno Heslo: Pamätaj si ma

Špinavé zadočky
(1 zobrazení) (1) Hosť
  • Strana:
  • 1
  • 2

Príspevok: Špinavé zadočky

Špinavé zadočky 3 rokov, 6 mesiacov #6561

• Nastasija
  • Fresh Boarder
  • Príspevkov: 1
Zdravím Vás. Po tom ako mi nešťastnou náhodou uletela moja andulka Lily, som sa rozhodla zadovážiť si domov dva malé prírastky. Mali by byť vyletené asi tri týždne. Doma sú od piatku večera, pomaly si zvykajú. Problém je v tom (vlastne ani neviem či to je problém), že na zadočku majú prilepený svoj trus. Vyzerá byť dosť tmavý a hustý. Neviem čo s tým mám robiť a či sa mám niečoho obávať. Ďakujem za vaše rady.
Tak to sú ony. Kiwi a Saké

Re:Špinavé zadočky 3 rokov, 6 mesiacov #6562

• Viki
  • Senior Boarder
  • Príspevkov: 69
Su to este mladucke andulky,treba im nechat cas,nech si u teba zvyknu pit a potom bude trus padat tam,kam ma.
Pri osobnej hygiene by si to mali ocistit same,nezasahuj do toho.

Re:Špinavé zadočky 3 rokov, 6 mesiacov #6566

• Jansa
  • Moderator
  • Príspevkov: 1135
Ani mladé andulky (vyletené z búdky) nemajú čo mať na zadočkoch trus, pretože sa už vedia samé dobre čistiť. Môže byť problém v neprirodzenej konzistencii trusu, vtedy sa zvykne zachytávať v perí anduliek. Veľa záleží na strave a ich kondícii. Ak ich ho tam majú iba z času na čas, stáva sa... Ak ich tam však majú nalepený stále, asi by som sa poradila s veterinárom, prípadne by som prehodnotila ich stravovanie.
Jansa

Su dve veci, ktore su nekonecne - vesmir a ludska hluposť. Ale s tym vesmirom si nie som celkom isty. /Einstein/

Re:Špinavé zadočky 2 rokov, 8 mesiacov #7128

• ladybug
  • Junior Boarder
  • Príspevkov: 33
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu. Môj anduliak dostal kamarátku, ktorá má cca 6 týždňov. Mám ju doma dva týždne, je v pohode, nie je plachá, papá dosť, akurát trošku viac spí a so samčekom sa už celkom dobre znášajú. Problém je v tom, že stále má špinavú kloaku, niekedy jej tam visí veľka kôpka trusu, hlavne po noci, keď oddychuje na jednom mieste. Dávam im proso, sem tam mrkvu, aj piesok, ale pravdupovediac, odkedy ju mám, ešte som ju nevidela piť vodu. Keď som ju ponúkla, veľa sa nenapila. Je mi jej ľúto, ak ju vidím takúto špinavú a bojím sa, ak je chorá, aby to nechytil aj samček. Ak ste mali podobný problém, dali ste jej nejaký liek? Ďakujem za rady.

Re:Špinavé zadočky 2 rokov, 7 mesiacov #7142

• Jansa
  • Moderator
  • Príspevkov: 1135
Skús im zatiaľ dávať vlažný repíkový čaj a vtáčie čierne uhlie. Klokaku samičke treba umývať teplou vedou, prípadne jej pierka okolo nej poobstrihuj. Bolo by na mieste hľadať príčinu jej stavu. Buď sa nečistí a trus sa jej na zadočku hromadí, má ho riedky pretože je chorá (problémy s trávením alebo iné ochorenie. Daj vedieť, či sa niečo zmenilo.
Jansa

Su dve veci, ktore su nekonecne - vesmir a ludska hluposť. Ale s tym vesmirom si nie som celkom isty. /Einstein/

Re:Špinavé zadočky 2 rokov, 7 mesiacov #7144

• ladybug
  • Junior Boarder
  • Príspevkov: 33
Urobila som krátky proces, pierka som jej okolo kloaky poobstrihovala a pomohlo to. V chovateľských potrebách som pýtala čierne uhlie, to však nemali, a povedali, že im môžem dať to pre človeka, čo som však neriskovala. Pije už viac, kloaku má len trošku špinavú a čistí sa dosť. Má síce niekedy riedky trus, až vodnatý, tak neviem, či je to v poriadku. Ten repíkový čaj im dám ako prevenciu, veď im to neuškodí. Ďakujem za pomoc.
  • Strana:
  • 1
  • 2
čas vygenerovania stránky: 0.37 sukúnd
ANDULKA.SK