Vitajte, Hosť
Užívateľské meno Heslo: Pamätaj si ma

preperenie
(1 zobrazení) (1) Hosť
  • Strana:
  • 1

Príspevok: preperenie

preperenie 4 rokov, 1 mesiac #5755

• andulka12
  • Junior Boarder
  • Príspevkov: 22
mojmu bratrancovi neviem vysvetlit čo je to preperenie a kedy to nastáva pomoooooooooooc poradte!

Re:preperenie 4 rokov, 1 mesiac #5756

• andulka12
  • Junior Boarder
  • Príspevkov: 22
nie takto pocul som ze preperovanie no po preperovani nastava parenie ? pravda?
a kedy nastava preperenie?

Re:preperenie 4 rokov, 1 mesiac #5767

• kika3103
  • Platinum Boarder
  • Príspevkov: 755
Takže preperovanie nie je nič zlé. Andulky jednoducho niekoľkokrát do roka strácajú pierka a rastú im nové - napr. ako u psov ... A či po preperení nastáva párenie? No to nie je pravdilo. Ak im neposkytneš podmienky a búdku žiadne párenei nebude Ak im podmienky poskytneš môžu hniezdiť aj po aj pred preperením ... Akurát v časepreperovania nezvyknú hniezdiť...
Kika a andulky

Re:preperenie 4 rokov, 1 mesiac #5789

• Jansa
  • Moderator
  • Príspevkov: 1135
Prvé preperovanie nastáva cca vo veku 2-3 mesiace. To môže trvať aj 2 týždne. Potom andulky preperujú cca 2-3x do roka, niektoré aj častejšie. Po preperovaní andulky nehniezdia. Možno si to mýliš s tým, že andulky sa neodporúča nechávať hniezdiť práve v období preperovania, ale až po ňom. ;)Je ale fakt aj to, že andulky po prvom preperení prichádzajú do \"puberty\" a samčekovia začínajú tokať, to však neznamená, že môžu hneď hniezdiť. Na to sú vhodné andulky staré cca okolo jedného roka.
Jansa

Su dve veci, ktore su nekonecne - vesmir a ludska hluposť. Ale s tym vesmirom si nie som celkom isty. /Einstein/
  • Strana:
  • 1
čas vygenerovania stránky: 0.40 sukúnd
ANDULKA.SK