Vitajte, Hosť
Užívateľské meno Heslo: Pamätaj si ma

Odchov len na určitý čas
(1 zobrazení) (1) Hosť
  • Strana:
  • 1

Príspevok: Odchov len na určitý čas

Odchov len na určitý čas 4 rokov, 2 mesiacov #5692

• Oski
  • Fresh Boarder
  • Príspevkov: 1
Ahoj. Ked začne andulka znášať a potom sa narodia maličké a ked sú už dospelé tak ich rodičia už chcú mať dalšie maličké a tie už sebstačné už nechcú. Tak? No a ja by som sa chcela spýtať, že ako náhle už sú mladatká sebestačné tak či môžem búdku odobrať a nechať deti vo volierke s rodičmi.. Môže sa to takto robiť? Dá sa znášanie prerušiť?

Re:Odchov len na určitý čas 4 rokov, 1 mesiac #5721

• Jansa
  • Moderator
  • Príspevkov: 1135
Na to, aby sme mali zdravý odchov anduliek, potrebujeme minimálne dve voliérky. Jednu menšiu pre hniezdiaci párik (prípadne páry) a druhú väčšiu pre mláďatká, ktoré sú už samostatné. Mláďatá, ktoré vyletia ako cca 5-týždňové z búdky začnu rodičia po pár dňoch ich zotrvávania mimo nej, vyháňať zo svojej blízkosti. Síce ich ešte pár dní dokrmuje ich \"tatko\", mama je však k svojim deťom nekompromisná a surovo ich zhadzuje z bidiel a vyháňa preč, aby mohla začať znovu znášať vajíčka. Tie dni, keď ich ešte dokrmuje ich tatko, ich ten pred mamou bráni, avšak po pár dňoch sa pridá na jej stranu a začne ich vyháňať aj on. Ja, akonáhle vidím, že mláďatá dokážu samé prijímať potravu (proso, ovsené vločky, vaječnú zmes...) a vidím, že im rodičia ubližujú a vyháňajú ich zo svojej blízkosti, hneď ich preložím do druhej voliéry k ostatným andulkám. Je to nevyhnutné, inak by im mohli rodičia naozaj veľmi ublížiť. Čo sa týka prerušenia znášky, toto je zložitá záležitosť, o ktorej som už niekoľkokrát písala. Samička totiž častokrát začne znášať nové vajíčka, keď sú ešte posledné nevyletené mláďatá v búdke. O tom, ako to riešiť, napíšem niečo do obsahu tohto webu v časti Chov a odchov...., aby som to nemusela zakaždým vypisovať vo fóre, oki?
Jansa

Su dve veci, ktore su nekonecne - vesmir a ludska hluposť. Ale s tym vesmirom si nie som celkom isty. /Einstein/
  • Strana:
  • 1
čas vygenerovania stránky: 0.36 sukúnd
ANDULKA.SK