Uf, vidím, že sa stáva naozaj všeličo, dokonca aj to, čo by človeka nikdy nenapadlo. Tvoja andulka sa takto správa podľa všetkého preto, lebo ju to prepichnuté hrdlo bolí, čiže nedokáže prijímať potravu, je našuchorená, apatická a veľa spí. Skús ju nechať cca 2-3 dni takto, bez potravy, stačí, keď bude prijímať tekutiny. Andulky vydržia bez stravy mnoho dní a dospelé jedince (ak to nie je naozaj nevyhnutné) nie je potrebné umelo dokrmovať. Inak, veterinár jej nedal žiadne antibiotiká kvôli prípadnému zápalu? Asi ju nimi nechcel zbytočne \"napchávať\", ale ak by sa jej stav zhoršoval, asi by som sa s ním o tom na tvojom mieste porozprávala. Takže, moja rada znie. Nechaj ju zatiaľ tak, pozoruj ju, nechaj ju v kľude. Je možné, že ju jej parťáci budú kŕmiť. U mňa bolo bežne \"zvykom\", že zdravé andulky kŕmili tie choré. A o tom, že sa jedna andulka druhej pomáha pomôcť, som sa ja presvedčila už veľakrát.

Sú to proste hlavičky a predovšetkým kŕdľové spoločenské vtáky, ktoré sa navzájom potrebujú.

Držím palce. Daj vedieť, ako sa darí.