Moje skúsenosti sú nasledovné: Buď som našla a chytila andulku hneď v ten deň, ako mi uletela, alebo som ju nenašla už vôbec. Andulka, nech je akokoľvek krotká poväčšinou po vyletení z klietky do otvoreného priestoru stráca úplne akúkoľvek orientáciu, keďže bola dovtedy zvyknutá len na klietku, prípadne náš byt. Vonku úplne \"zblbne\" a začne síce poväčšinou lietať v \"kruhu\" o priemere cca 200 m, ale nie je to pravidlom. Moje uletené andulky bez problémov preleteli aj 8-poschodový činžiak a sadli si na najvyšší balkón. Dve som šla hľadať hneď ako uleteli a našťastie som ich našla a chytila (po mnohých hodinách hľadania a lákania), ďalšie dve som šla hľadať cca po piatich hodinách od uletenia a nikdy viac som ich nenašla. Na tvojom mieste by som skúsila chodiť po okolí a počúvať, či ju niekde ešte nezačuješ, ak ju medzitým ovšem \"niečo\" nezožralo, prípadne niekto nechytil. Môžeš takto chodiť po ulici aj s klietkou a druhou andulkou. Môže a nemusí to pomôcť, ale za pokus to stojí. Držím palce.