Ak chcete prispievať do fóra, zaregistrujte sa a prihláste sa. Vstup je umožnený len registrovaným užívateľom.

Chov anduliek, starostlivosť o ne, základné pravidlá a návyky.

Skúsenosti s hovoriacou andulkou

  • Anonym
  • Autor témy
  • Návštevník
  • Návštevník
pred 1 rokom 2 mesiacmi #59 od Anonym
Skúsenosti s hovoriacou andulkou bolo vytvorené Anonym
Moja ostatná andulka bola samička, nikto ju neučil hovoriť alebo opakovať zvuky, no naučila sa povedať svoje meno (volala sa Filip, pretože sme si najskôr mysleli, že to bude samček). Okrem toho sa naučila opakovať rôzne zvuky. Hlavne smiech, pískanie a tak.

No o andulke, samčekovi, ktorého sme predali, sme sa dozvedeli, že dnes ovláda už 32 slov (má 4-5 rokov). Čo je celkom zábavné.

V múdrych knihách sa píše, že postup pri učení je dosť jednoduchý. Posadíte si andulku na prst pred ústa a opakujete slovo, ktoré ju chcete naučiť. A robíte to denne aspoň 5-10 minút. Slovo musíte opakovať stále rovnako.

Aj som to skúšala pri mojej novej andulke, ktorá bude zrejme tiež samička, ale akosi na to nemám nervy. Totiž moja andulka má záľubu v obhrýzaní úst a ak z nich počuje svoje meno, mylne sa domnieva, že sa mi žiada jej prítomnosť v dutine ústnej. :sick:

Zato sa už naučila napodobniť vŕzganie stoličky a štart počítača. ;) To veľmi rada demonštruje pri počúvaní CD skupiny Družina. Teda nieže by mi to vadilo, ale dosť to kazí umelecký dojem. :)

Podobne sa správali všetky moje andulky. Svoju slovnú/zvukovú zásobu si precvičovali zásadne v hluku. Či už to bola hudba alebo diskusia medzi viacerými ľuďmi.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Zoznam pripravovaných článkov

V tejto chvíli redakcia nepripravuje žiadne nové články pre zverejnenie.
Andulka Logo
alebo

Ondrej H.

Ondrej H.

Majiteľ a správca portálu.
Jansa

JANSA

Zakladateľka portálu andulka.sk
Jaro O.

Jaro O.

Žurnalista.
Peter P.

Peter P.

Chovateľ anduliek.

Back to Top